Μονοήμερες Περιηγητικές διαδρομές

 

Περιήγηση Σιθωνίας

Ξεκινήστε την περιήγηση της χερσονήσου από Νικήτη με κατεύθυνση προς Βουρβουρού.

Κατά τη διαδρομή θα συναντήσετε γραφικούς πέτρινους κολπίσκους με ρηχά και βαθιά νερά και παραδοσιακά χωριά.

Κάντε μία στάση στο οινοποιείο του Porto Carras και τελειώστε την εκδρομή σας στην παραλία Σπαθιές ή Κοβιού. Δύο μικρές παραλίες με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά.

Περιήγηση Ορεινής Σιθωνίας

Ξεκινήστε το πρωί από τη Νικήτη με κατεύθυνση το Μαρμαρά. Στη διασταύρωση Βουρβουρού- Μαρμαρά κάντε μία στάση στο επισκέψιμο Συνεταιρισμό Μελιού Νικήτης ΣΙΘΩΝ. Μετά την ακτή Καλογριάς, στο ύψος της ακτής Σπαθιές, επιλέγετε το δρόμο που οδηγεί στο βουνό (Άγιος Παύλος).
tour
Στα 4 χιλιόμετρα από τον κεντρικό δρόμο, θα συναντήσετε την περίφημη πηγή νερού που φημολογείται πως άνοιξε ο Απόστολος Παύλος με το σπαθί του. Στη συνέχεια θα πάρετε το δρόμος προς "Λιβαδιά" (περιοχή).

Σ' αυτή τη διαδρομή θα βρείτε κοντά στο πυροσβεστικό παρατηρητήριο και τον Ίταμο, ένα πολυετές δένδρο με μεγάλο κορμό και λιγοστό φύλλωμα, μοναδικό στη Μεσόγειο. Στο συγκεκριμένο παρατηρητήριο μπορείτε να απολαύσετε τη γεωγραφική διάπλαση των τριών "ποδιών" της Χαλκιδικής.

Στα "Ψαριά" μπορείτε να γευματίσετε (πικ-νικ, χωρίς να ανάψετε φωτιά) και να χαρείτε τις ομορφιές τις φύσης μαζεύοντας κουκουνάρια και μυρωδικά. Το απογευματάκι κατευθυνθείτε στο γραφικό χωριό του Παρθενώνα και περιηγηθείτε στα σοκάκια με τα αρχιτεκτονικά αρχοντικά.
Beachtour
Κατεβαίνοντας μπορείτε να απολαύσετε τις παραλίες στα Λαγόμανδρα (βαθιά νερά), στο Μιτάρι (πολύ ρηχά νερά), και την ακτή Ελιάς (κανονικά νερά, παραλία με πέτρες).
Σημείωση:
Απαραίτητος εξοπλισμός είναι νερό, έτοιμα εδέσματα σε σε συσκευασίες, σακούλες για σκουπίδια, φαρμακείο, φωτογραφική μηχανή, παπούτσια, κινητό τηλέφωνο, χάρτης (προαιρετικό). Ο δρόμος Ακτή καλογριάς έως το χωριό Παρθενώνας είναι καλοστρωμένος με χώμα και χαλίκι.

Καθ' όλη τη διαδρομή υπάρχουν πινακίδες και διερχόμενα αυτοκίνητα (πυροσβεστικά, αγροτικά).

Related Articles

Σχετικά με εμάς

Ο Σύλλογος ιδιοκτητών δωματίων και διαμερισμάτων της Νικήτης σας καλωσορίζει. Η Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1993. Με 120 μέλη, κάθε χρόνο περιμένουμε να σας εξυπηρετήσουμε !!

Επικοινωνία

Νικήτη Χαλκιδικής
2375022209
info@nikiti-accommodation.gr

Γρήγοροι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας